Energiemassage

Bij een energiemassage lig je (gedeeltelijk ontbloot) op de behandeltafel en raak ik je aan met mijn handen. Ik masseer zacht of iets steviger. Tijdens het masseren ben ik ‘doorgeefluik’ van universele energie. De balans tussen lichaam en geest wordt hersteld. Bij het geven van de massage gebruik ik mijn intuïtie en laat ik me leiden door wat zich aandient en wat om aandacht vraagt. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Na één of meerdere massages zul je je meer ontspannen voelen en kunnen (pijn)klachten verminderen.

Aura- en chakrahealing

Naast het fysieke lichaam heeft iedereen een energetisch lichaam. De aura en de chakra’s zijn onderdelen van dit energetisch lichaam. De aura is het onzichtbare energieveld dat ieder levend wezen om zich heen heeft. De chakra’s zijn energiewielen in het lichaam die de levensenergie verdelen. Je kunt ze beschouwen als de ‘organen’ van het energetisch lichaam.

Alles wat er in ons leven gebeurt heeft invloed op het energielichaam en dus op de aura en de chakra’s. Door gebeurtenissen kan het energiesysteem verstoord raken. Deze verstoringen kunnen leiden tot lichamelijke en psychische klachten.

Om het evenwicht in het energiesysteem te herstellen kan ik je een healing geven. Daarbij stuur ik helende energie naar de plekken waar het nodig is. De behandeling is gericht op dat deel van je aura of die chakra’s die versterkt kunnen worden. Een healing kan eenmalig plaatsvinden. Als jouw energiesysteem uit balans is, kan het raadzaam zijn meerdere behandelingen te ondergaan. Al dan niet aangevuld met ondersteunende oefeningen en middelen, die je zelf thuis kunt toepassen.

Edelsteentherapie

Edelstenen en kristallen zijn ‘schatten van de aarde’. Bij edelsteentherapie leg ik verschillende edelstenen en kristallen op en rondom jouw lichaam. Vervolgens blijf je een tijdje in stilte liggen om te voelen wat de stenen met je doen. Een legging geeft ontspanning en brengt je meer in balans. Je komt dichter bij jezelf en bij je ware gevoel. Een edelsteenlegging werkt op meerdere niveaus tegelijkertijd, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. De keuze van de stenen stem ik af op jouw energie op dat moment en daardoor is elke legging anders.

Edelstenen en kristallen op en rond je lichaam

Kleuren(therapie) en mandala

Kleur kan invloed hebben op je stemming, het kan je fysieke en emotionele welbevinden beïnvloeden en gezondheidsklachten verminderen. De energie van kleuren werkt ondersteunend. Er zijn vele mogelijkheden om de genezende werking van kleuren te ervaren.
In mijn praktijk maak ik gebruik van edelstenen en kristallen in de benodigde kleur of gebruiken we kleur in een visualisatie of meditatie. Ook kan ik praktische adviezen geven hoe je zelf kleuren kunt toepassen in je dagelijks leven. Bijvoorbeeld in je voeding, je kleding of door creatief te werken met kleuren.

Mandala
Een creatieve uiting is het schilderen of tekenen van een mandala. Mandala is een woord uit het Sanskriet, een taal uit het oude India, en betekent wiel of cirkel. Het is een symbool van oneindigheid met een binnen- en buitenwereld. De basisvorm van de mandala is een cirkel, het symbool van heelheid of eeuwigheid. Je kunt eindeloos variëren met cirkelverdelingen, lijnen, vormen, kleuren en symbolen. Het maken van een mandala kan ontspannend en helend werken.

Een mandala getekend door Karin Spijkerman

Bloesem- en kristalremedies

Een bloesem- of kristalremedie is een energetisch product dat ondersteuning kan bieden bij processen van innerlijke groei en spirituele ontwikkeling of bij het oplossen van moeilijkheden. Een remedie is een extract waarin de energie van een bepaalde bloem, plant of edelsteen is opgenomen. Remedies van allerlei soorten en merken zijn te koop in een (web)winkel, maar soms maak ik zelf een remedie of auraspray van edelstenen en kristallen, zoals de aurasprays Lemuriaanse essences.
Om een remedie voor jou samen te stellen, stem ik me af op jouw energie en de vraag of het probleem waarvoor je de remedie wilt gebruiken. Intuïtief kies ik dan één of meerdere remedies voor je uit. Ook geef ik je advies hoe vaak en hoe lang je de remedie kunt gebruiken

Auraspray Lemuriaanse essence

Soms maak ik zelf een auraspray of remedie. Zo heb ik aurasprays ontwikkeld die ik Lemuriaanse essences noem. De basis van de Lemuriaanse essences zijn 9 symbolen die uit mijn innerlijk weten komen. Voor elk van de 9 symbolen maak ik een auraspray. De eerste spray is ontstaan in september 2016.

Een auraspray bestaat uit opgeladen water. Die maak ik door een karaf water op een krachtplek te zetten met verschillende energieën die bij het symbool en het thema van de essence passen. De karaf blijft een paar uur op deze plek staan, zodat het water met deze energieën wordt opgeladen. Vervolgens conserveer ik het opgeladen water met alcohol (wodka). Zo ontstaat de ‘moederessence’ die ik in een gekleurde fles bewaar.

Vanuit deze voorraad essence vul ik kleine sprayflesjes. Daaraan voeg ik een passende etherische olie toe en de auraspray is klaar voor gebruik. Inmiddels zijn 5 van de 9 Lemuriaanse essences ontstaan (oktober 2018):

  • Enthousiasme, plezier, vreugde;
  • Passie;
  • Onvoorwaardelijke Liefde;
  • Balans;
  • Vertrouwen

Ik kan niet aangeven wanneer de volgende er zal zijn. Ik laat me leiden door de energieën. Wanneer ik voel dat het tijd is voor een volgende essence dan maak ik die.

Een essence kan gebruikt worden om in een ruimte of in je aura te sprayen. Hierdoor wordt de energie in je aura of de ruimte waar je de spray gebruikt gereinigd en opgeladen. Ook kun je een spraytje van de essence op één of meerdere chakra’s aanbrengen of in je handen sprayen en ermee door je aura gaan.

Mijn Lemuriaanse essences kunnen je ondersteunen als je je wilt afstemmen op de warmte, wijsheid en herinneringen van Lemuria. Meer weten over Lemuria en over het maakproces van de essences? Lees dan hier verder.

Echt fijn. Voelt reinigend en rustgevend. Zowel bij gebruik in een ruimte als persoonlijk.

Gebruiker van de auraspray Balans

Een mandala getekend door Karin Spijkerman

Behandelingen met de Kosmische Schijf en de Ankh

De Kosmische Schijf en de Ankh zijn twee therapeutische instrumenten met een transformerende energie. De Kosmische Schijf gebruik ik onder andere voor een regressiemethode die je terugbrengt naar jezelf. De regressiebehandelingen lossen onverwerkt verdriet, pijn of ziekte in het basischakra op.

De Ankh is bekend uit het oude Egypte. Het Egyptische woord Ankh betekent ‘levenskracht’. Het is het symbool voor leven, licht en warmte. De Ankh als therapeutisch instrument kan een trilling overbrengen. Ik gebruik de Ankh om energie toe te voegen of uit te trekken.
Behandelingen met dit therapeutisch instrument dragen bij aan genezing, pijnbestrijding en bewustwording.

Zielkundige behandelingen

Als holistisch therapeut ga ik ervan uit dat de mens bestaat uit lichaam, geest en ziel. Je lichaam, geest (het denken, of ‘mind’) en ziel zijn voortdurend met elkaar in wisselwerking en op zoek naar balans. De ziel is het onzichtbare, innerlijke deel van jou. Het is jouw innerlijke weten. In de Malva Opleiding heb ik verschillende oefeningen en behandelingen geleerd om je in contact te brengen met je ziel. Om je innerlijk weten te (her)ontdekken. Door je te verbinden met je ziel, voel je (weer) wat je diep in je hart al wist. De keuzes die je met hart en ziel maakt gaan verder dan de geest, ze gaan voorbij het denken. Vaak zijn het de beste keuzes die je kunt maken. Ook al is jouw hoofd het daar niet altijd mee eens.

Ankh, het therapeutisch instrument vol levenskracht

Hierbij deel ik graag mijn ervaring met het traject van de Kosmische schijf, of door Karin zo mooi genoemd het ‘terug naar je ZIJN’ traject.

Voordat wij dit traject in gingen was ik al enige tijd bij Karin in behandeling. Ik was ontzettend aan het zoeken naar wie ik nou was, had last van in de weg zittende patronen, en er zat veel emotionele troep om op te ruimen. Karin nam mij hierin liefdevol aan de hand. Het is zo fijn als je behandelaar je het gevoel geeft dat alles oké is wat er wordt gezegd en ervaren. Karin biedt in haar praktijk een fijne, veilige sfeer waardoor ik zelf ook steeds meer kon openen. Echt een waar cadeautje dat zij op (toevallige wijze??) mijn pad kwam.

Hoewel de voorgaande behandelingen elk zijn werking hadden, kregen we het gevoel dat er nog iets meer nodig was. Eigenlijk een soort extra energetische boost/reset! Zo stelde Karin voor of werken met de Kosmische schijf niet een idee was. Dit zou dan een traject worden
van meerdere behandelingen. Ik nam dit voorstel mee naar huis en besloot er wat over op te zoeken. Toen ik een ervaring van iemand anders las over deze behandeling liepen de rillingen over mijn lijf en werd ik er geëmotioneerd van. Nou als dat geen teken was….!
Zo begonnen wij aan de Kosmische schijf reis. In het begin heel spannend voor mij, maar het lukte steeds meer om het toe te laten. Dit komt ook omdat de opzet van de behandeling elke keer hetzelfde is, je weet een beetje wat er kan gaan komen.

Naarmate het traject vorderde voelde ik mij letterlijk sterker worden, alsof ik inderdaad weer terug ging naar mijn ZIJN. Ik kreeg steeds meer door dat het vooral ook na de behandeling zijn werk deed. Oude herinneringen die mij eerst nog veel zeer deden, bleken ineens geen grip meer op mij te hebben. Ik kon ze ophalen maar het was oké, het was gehoord en had nu een plekje. Daarin kon ik vooral merken hoe ik opgeschoond werd.

Ik pluk nu, zeker meer dan een half jaar later, nog enorm de vruchten van deze behandelingen. Ik sta veel steviger in wie ik ben, laat mij minder snel van de wijs brengen. Een betere basis van waaruit ik kan ZIJN. Karin is een pareltje!

Lia, 28 jaar

Meditatie en visualisatie

Als je je geest ontspant, ontspan je ook je lichaam. Meditatie is een natuurlijke staat van zijn. Het gaat erom bewust aanwezig te zijn in het hier en nu. Uit je hoofd, in je lichaam. Naar ontspanning. Even geen actie, geen gedachten, geen zorgen. Je komt tot rust. Vanuit een meditatieve toestand is het mogelijk om contact te maken met jezelf, je innerlijk weten. Ik gebruik geleide meditaties in mijn behandelingen. Ik begeleid je met mijn stem, zodat jij je lichaam en denken kunt ontspannen en contact kunt maken met het onderbewuste.

Visualisatie
Visualisaties zijn een bijzondere vorm van meditatie. Bij een visualisatie maak je in je gedachten een beeld. Je ziet  een situatie, persoon of voorwerp voor je. Met een visualisatie kun je je onderbewuste beïnvloeden en negatieve gedachten ombuigen. Je kunt informatie ontvangen vanuit je onderbewuste. De kracht van een visualisatie is dat het helpt om je doelen te bereiken. Als je je aandacht richt op dat wat je wilt bereiken, gaat de ‘Wet van Aantrekking’ voor je werken en is het makkelijker om je wensen te realiseren. Soms word je verrast door de vorm waarin, of het moment waarop het gebeurt. Als het past bij jouw vragen, kunnen we visualisaties inzetten om jouw intuïtie te raadplegen en je dromen te realiseren.

Orakelkaarten

Orakelkaarten zijn een instrument om te onthullen wat je eigenlijk al weet. Je kunt de kaarten gebruiken door, hardop of in gedachten, een vraag te stellen en dan één of meer kaarten te kiezen. Elke kaart die je kiest heeft een bepaalde boodschap voor je. Je trekt onbewust de kaarten die je gedachten en gevoelens van het moment weerspiegelen. En omdat je toekomstige situatie voortkomt uit wat je nu voelt en denkt, geven de kaarten een beeld van jouw toekomst. De kaarten helpen om te werken aan positieve resultaten en balans in je leven. Soms pas ik de orakelkaarten toe in mijn consulten. Ik laat je dan een kaart trekken, zodat je kunt ervaren welke boodschap deze kaart voor je heeft. Vaak voeg ik daar nog een inzicht aan toe. Ik heb verschillende soorten orakelkaarten, zoals Godinnenkaarten, Engelentarot, Boodschappen van de Engelen, Inner Child Kaarten, Kracht van de Aarde.

Pin It on Pinterest

Share This
X