Thema’s Zachte Kracht Avonden

Elke maand organiseer ik een groepsavond. Een avond om te delen, te leren, te lachen en te huilen.
Iedere maand (met uitzondering van augustus en december) een workshop van 20.00 tot 21.30 uur.

Met elke maand meditaties, oefeningen en uitleg bij een thema.
De opzet is:

  • kleinschalig (max 6 vrouwen kunnen deelnemen); en
  • laagdrempelig (het is in mijn eigen praktijk, voor sommigen al bekend terrein en voor mij ‘thuis’).

Ik noem het Zachte Kracht Avonden.
Een avond om kwetsbaar te mogen zijn.
Om je innerlijke kracht te voelen en te laten zien.
Een avond om volledig de vrouw de zijn die je bent.

Ik vind het leuk om een stukje van mijn kennis en ervaring over te dragen. Elke maand reik ik jullie wat achtergrondkennis en ‘doe’dingen aan, passend bij het thema van de avond. Natuurlijk is er ruimte om ervaringen te delen en met elkaar te praten over wat het thema en de oefeningen losmaken. Ik nodig je uit om zelf te ontdekken en te leren. Je innerlijke wijsheid, zachtheid en kracht worden aangesproken.

Op deze pagina vind je een uitleg van de thema’s die al geweest zijn en die nog gaan komen.

Juli 2019: Innerlijke criticus: hoe heet jouw Harry?

Ken jij dat? Dat stemmetje in je hoofd dat tegen je praat? Die stem die zegt: Zou je dat nou wel doen? Je kan dat toch niet! Doe maar gewoon! Je bent niet goed genoeg! Deze zinnetjes zijn niet echt ondersteunend. De innerlijke criticus wil je behoeden om fouten te maken, maar houdt je tegelijk ‘gevangen’. Mijn innerlijke criticus is een man(nelijke energie). Ik noem hem Harry en ga af en toe met hem in gesprek. Als ik dat doe verdwijnt hij naar de achtergrond en komt er ruimte om naar de stem van mijn hart te luisteren! Deze avond gaan we onderzoeken wie jouw innerlijke criticus (of saboteur) is. Hoe ziet hij of zij eruit? Aan wie (uit jouw jeugd) doet de criticus je denken? Door ermee in gesprek te gaan neem je jouw eigen ruimte in en laat je de criticus zijn/haar eigen plek innemen. Hierdoor laat je je minder beperken en kun je een volgende stap zetten op jouw pad.

Juni 2019: Kristallen schedels

Kristallen (of edelstenen of mineralen) kom je tegen in allerlei vormen zoals ruw, geslepen, als trommel- of knuffelsteen, geodes, bollen etc. Een bijzondere vorm die ik ben tegengekomen op mijn pad is de kristallen schedel. Een ontmoeting met een schedel kan iets in je losmaken. De schedel blijft in je hoofd hangen of je krijgt er een verliefd gevoel bij. Dan is dit misschien de schedel die voor jou bestemd is, waarvoor jij ‘caretaker’ bent. Kristallen schedels geven informatie, wisselen energie met elkaar uit en kunnen genezing geven. Ze kunnen bewuste en onbewuste angsten en verdriet naar boven halen. Maar bovenal geven ze liefde. In deze workshop laat ik je kennis maken met kristallen schedels in het algemeen en met degene die ik onder mijn hoede heb ik het bijzonder.

Mei 2019: Natuurmandala maken

Het woord mandala betekent wiel of cirkel. Het is een symbool van oneindigheid met een binnen- en buitenwereld. De basisvorm van de mandala is een cirkel, het symbool van heelheid of eeuwigheid. Je kunt een mandala tekenen of schilderen, maar ook andere creatieve werkvormen zijn mogelijk. In deze workshop neemt iedereen takjes, gras en bloemen uit de natuur mee (uit eigen tuin of geplukt in bermen etc) en daarmee maken (leggen) we een natuurmandala.

April 2019: De energie van kleuren

Elke kleur heeft een specifieke eigenschap en betekenis. Kennis van de positieve en negatieve eigenschappen van een kleur kan bijdragen aan een grotere bewustwording van de invloeden die in het leven werkzaam zijn. Als een bepaalde kleur overheerst of juist ontbreekt is het belangrijk om de ontbrekende kleur in je leven aan te brengen. Ook kun je een koppeling leggen tussen kleuren en chakra’s. In de workshop gaan we kijken welke betekenis kleur heeft voor jou en ga je je persoonlijke energetische kleurenkaart (kleuroscoop) ontdekken.

Maart 2019: Krachtdieren en totemdieren

Totemdieren, dierenboodschappers en dieren in het algemeen kunnen ons iets vertellen over ons leven en over onszelf. Of ze nu naar ons komen in onze dromen, onze meditaties of gewoon als we wakker zijn, ze kunnen ons aan het denken zetten en inzicht geven. Ze zijn het waard om aandacht aan te schenken. Je kunt je krachtdier beschouwen als drager van je persoonlijke kracht. Een krachtdier kan bij je komen omdat je de kracht nog niet gebruikt en het tijd is om deze te ontwikkelen of als je de kracht al kent om deze sterker te maken en beter te leren gebruiken. Bepaalde dieren, zoals je levenstotem, blijven altijd bij je, andere dieren kunnen tijdelijk bij je zijn. In deze avond doen we een meditatie om een krachtdier te ontmoeten en gaan we een kaart trekken uit de Medicijnkaarten. Wil jij kennismaken met jouw krachtdier? Doe dan de meditatie die ik in dit artikel beschrijf. 

Februari 2019: Heling heb je zelf in de hand

In deze avond ga ik wat ‘handreikingen’ doen die je bij jezelf kunt toepassen als je behoefte hebt aan rust of juist aan energie. Het gaat om twee verschillende zelfhulpmethoden: de Jin Shin Jyutsu en de MIR methode.  Jin Shin Jyutsu is een oeroude geneeswijze die rond 1900 is herontdekt door Meester Jiro Murai uit Japan. Door de oefeningen toe te passen in je leven kan je merken dat je zorgen en angsten afnemen en dat er meer ruimte komt voor harmonie binnenin je en buiten je. Een toepassing uit de Jin Shin Jyutsu is je vingers en duimen gebruiken om dagelijkse gevoelens (zorgen maken, angst, woede, verdriet en moeite doen te bestrijden. De MIR methode kan helpen bij emotionele en lichamelijke klachten. Het zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Het is eenvoudig uit te voeren in je eigen omgeving.

Januari 2019: Godinnen als spiegel

In vroeger tijden en in alle culturen was het gebruikelijk om meerdere Goden en Godinnen te eren. Je ziet dit onder andere terug in de Egyptische cultuur met godinnen als Isis en Hathor, er zijn Keltische en Germaanse godinnen, Griekse goden en godinnen die op de berg Olympus woonden, Oosterse Godinnen zoals Kwan Yin en Kali enzovoort. Als je je met Godinnen verbindt, dan versterk je de vrouwelijke, intuïtieve kracht en wijsheid in jezelf. Een andere insteek is te kijken naar de Godinnen als archetype. Er zijn verschillende boeken geschreven over hoe 7 Griekse Godinnen kunnen voorkomen als karakterstructuur. Welke eigenschappen en valkuilen van deze Godinnen herken jij in jezelf? Daar gaan we ook mee aan de slag.

November 2018: Kracht van kristallen

Kristallen zijn ‘schatten van de aarde’. Elk kristal heeft een eigen energie en een eigen werking. Kristallen geven aarding, ontspanning en brengen je meer in balans. Je komt dichter bij jezelf en bij je ware gevoel. De kristallen kunnen zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel doorwerken. In deze avond gaan we gezamenlijk een mandala, of een medicijnwiel van kristallen maken. Ieder kiest de kristallen die op dit moment bij haar horen en die haar kunnen helpen voor heling, balans en rust. Door de kristallen in een grid te leggen wordt de werking van de afzondelijke kristallen versterkt. Het werkt door voor jou als individu als ook voor de groep die op die avond ontstaat.

Oktober 2018: Engelen zijn er ook voor jou

Engelen zijn universele lichtwezens. Ze hebben een liefdevolle energie. Het zijn gevleugelde boodschappers. Engelen zijn de brug tussen hemel en aarde. Zij zetten universele energie van de Bron om in materiële energie. Engelen willen ons graag helpen waar ze kunnen en mogen. Het enige wat je hoeft te doen is ze toestemming te geven jou te helpen. We gaan een meditatie doen om contact te maken met je beschermengel. Ook gaan we een kort ritueel doen om de vier aartsengelen van de windrichtingen aan te roepen. Daarna gaan we aan de slag met de Living Light Archangel Essences om verbinding te kunnen maken met één of meerdere aartsengelen. Wil je de oefeningen uit deze avond zelf doen? Lees dan het artikel dat ik hierover schreef. 

Pin It on Pinterest

Share This
X