Therapeut worden

Al jaren geleden voelde ik dat ik het wilde: therapeut worden. Ik zat bij een natuurgeneeskundig therapeut in haar praktijk. En ik wist: wat zij doet, dat wil ik ook! Het vonkje in mijn hart is toen ontstoken. Langzamerhand werd het een vuurtje. Soms brandde het feller dan een andere keer. Maar het vuurtje doofde niet. Ik voelde het, diep van binnen, altijd smeulen. En ook in tijden van kou of kilte. Als ik me minder kon verbinden met mijn kern, kon ik me altijd weer verwarmen aan dat gloeiende hoopje as. Dat diep in mijn hart verborgen zat.

Stap voor stap mijn droom realiseren

Stap voor stap werkte ik verder aan het realiseren van mijn droom: een eigen spirituele praktijk. Het heeft een paar jaartjes tijd gekost. En dat was goed. Om vanuit je kern te groeien is geduld een schone zaak. Vooral doorgaan, ook als het minder snel gaat dan ik eigenlijk wilde. Want geduld hebben is niet mijn sterkste kant. Mijn passie kwam tot leven. Ik deed alles wat ik moest doen om er te komen. Alles op z’n tijd en in de juiste volgorde. Passend bij mijn ontwikkeling. Kloppend bij de energie in mijn binnenwereld en in de buitenwereld.

Nu klinkt dat misschien alsof ik het heel planmatig heb aangepakt. En deels is dat ook zo. Maar toch heb ik me in mijn keuzes (vooral) laten leiden door mijn intuïtie. Lange tijd dacht ik dat mijn denken de baas was. Een goed stel hersens heb ik en dat is fijn. Maar vaak waren het toch ideeën, gedachten, inzichten die in mijn hoofd binnenkwamen via mijn voorhoofdschakra (derde oog) en kruinchakra. Door deze inzichten te laten zakken naar mijn onderbuik, naar mijn basis, voel ik of het idee klopt en dan kan ik ernaar handelen. Dan komen hoofd, hart en handen samen en leef ik volgens het kosmisch plan.

Uitwisseling van energie

En nu…anno 2016….nu is het zover. Ik ben therapeut, ik ben onderneemster. Ik heb mijn eigen bedrijf. Ik ben eigenaar van Praktijk Aquamarijn. De tijd is gekomen dat ik mijn aandacht niet alleen meer richt op mezelf en mijn directe omgeving, Maar dat ik me openstel voor iedereen die op mijn pad komt. En daarmee help ik niet alleen haar of hem, maar ook mezelf. Elke energetische behandeling die ik geef is een uitwisseling van energie. Ik geef niet alleen energie, maar ik ontvang het ook, waardoor ik stappen kan blijven zetten in mijn eigen groei.

Werk maken van mijn passie doe ik door een ambassadeur van licht en liefde te zijn. Met mijn aanwezigheid zorg ik op een liefdevolle, integere wijze voor bewustzijnsontwikkeling. Ontwikkeling van mezelf, mijn cliënt en de omgeving. Ik draag bij aan het mooier en moeitelozer maken van het leven. Een gesprek, een behandeling of workshop met/van mij kan confronterend zijn, maar ik werk vanuit mijn hart en doe dit met humor, speelsheid en zachtheid. Mijn eigen schaduwkanten, fouten en vergissingen mogen er ook zijn. Want ik ben ook maar een mens :-).

Inspireren met liefdevolle aandacht

Als moeder, partner en als therapeut probeer ik een ‘lichtend’ voorbeeld te zijn. Ik wil anderen inspireren. Ik begeleid mensen om stappen te zetten op hun eigen pad. Door dit te doen geef ik invulling aan mijn levensmissie en aan mijn zielsverlangen. En dat ik daarvan mijn werk heb kunnen maken, dat is prachtig. Daarvoor ben ik dankbaar. Ik voel me gezegend, ik voel me vrij. Ik voel me blij.

Mijn passie is therapeut zijn, met liefdevolle aandacht, vanuit dankbaarheid. Door mijn passie te leven draag ik bij aan mijn eigen levensgeluk. En misschien ook wel een beetje aan het levensgeluk van anderen.

Pin It on Pinterest

Share This
X